Als de stad slaapt

In het midden van Nowhere

Als de stad slaapt

Collectie: Arcadia archief
Verschijningsdatum: maart 2022
Genre: Humor

Na het felgesmaakte verhaal ‘Dubbele fermentatie’ leveren tekenaar Michel Constant en scenarist Jean-Luc Cornette met ‘Als de stad slaapt’ een 2de album op uit de absurde maar bijzonder amusante reeks ‘In het midden van Nowhere’.  Beide heren zetten hun familiesaga voort met de familie Edison. Een nogal atypische kroniek want de verhalen spelen zich af op tijdstippen die ver van mekaar te situeren zijn.  Eigenzinnige humor, pittige en grappige dialogen, waanvoorstellingen en verrassende situaties geven ritme aan dit 3de deel van 'In het midden van Nowhere', en dat op een rock & roll en licht "psychedelisch" tempo.

Fetid City wordt wakker met de stem van SuperFish, een half mens, half vis disc-jockey die een lokaal radiostation host. De man warmt de stadsbevolking op want Rudy Holly, de prins van rock & roll, zal de komende uren arriveren. De oude Sunny Day pikt dan weer paddenstoelen op en aarzelt niet om ze te proeven in het gezelschap van Bambi, een jong reekalf, dat voor geen kleintje vervaard is. De 100-jarige vrouw krijgt visioenen en vindt zich terug zo in het gezelschap van de liefde van haar leven, Elmore Edison, die jaren geleden overleden is ... Ondertussen bereidt de stad zich voor op het concert van Rudy Holly, een avond die het niet licht zal vergeten ... 

De tekeningen zijn van de hand van de Luikse tekenaar Michel Constant, die vooral bekend is van de lotgevallen rond de Italiaanse automonteur Mauro Caldi (uitgeverij Gorilla), en van de misdaadreeks ‘Bitume’, waarvan zes delen verschenen bij uitgeverij Casterman. De Brusselse scenarist Jean-Luc Cornette werkte reeds eerder samen met Constant aan de ‘De glimlach van Mao’ (Futuropolis) en ‘Red River hotel’, dat in het Frans bij Glénat verscheen. In 2016 zorgde hij voor het scenario van een nieuw album van Chlorophyl, dat majestueus door René Hausmann nieuw leven werd ingeblazen, en een jaar later mocht hij – samen met Marc-Renier – zijn schouders zetten onder de verstripping van het leven van de Oostenrijkse schilder, Gustav Klimt.

Gewone editie
Aantal pagina's: 48
Uitvoering: hardcover met linnen rug
Oplage: 450 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 26.95 euro
ISBN: 9789491657764
Luxe editie
Aantal pagina's: 48
Uitvoering: hardcover met blauwe linnen rug verpakt in een luxueuze doos met 2 gesigneerde kleurenprenten
Oplage: 50 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 55.00 euro
ISBN: 9789491657771