Dreiging op Alguam

Maria en Giel

Dreiging op Alguam

Collectie: Arcadia archief
Verschijningsdatum: september 2015
Genre: Avontuur

De avonturen van Maria en Giel waren midden jaren tachtig te volgen in het stripweekblad Kuifje. Van de ecologische belevenissen van de twee wetenschappers zouden er uiteindelijk vier albums gepubliceerd worden bij uitgeverij Le Lombard, waarvan het eerste, 'De tand van Mindanao', in 1985 verscheen en het laatste, 'De kracht van de maïs', in 1988.

Tekenares Magda Seron begon haar stripcarrière aan de zijde van Edouard Aidans en kende haar grote doorbraak in 1990 met de reeks Charly over de fantastische lotgevallen van de helderziende jongen, Charly. Scenarist Christian Lamquet, maakte eveneens zijn debuut in de studio van Aidans, en is bij het strippubliek vooral bekend als tekenaar van Alvin Norge en als opvolger van Jigounov voor de populaire reeks Alfa.

In Dreiging op Alguam besluit Maria deel te nemen aan 'De Londen-Sydney race', een prestigieuze luchtrally. Deze brengt haar niet alleen tot aan de andere kant van de wereld, maar biedt eveneens een uitgelezen kans om zich te verenigen met haar geliefde en “partner in crime”, Giel Derode. Samen met enkele andere wetenschappers, voert Giel al enkele maanden onderzoek naar dolfijnen “down under” in een onderzeese stad. Als Clint, een van de dolfijnen, zich plotseling vreemd begint te gedragen, lijkt het project gedoemd te mislukken…

 

Gewone editie
Aantal pagina's: 48
Uitvoering: hardcover met linnen rug
Oplage: 500 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 26.95 euro
ISBN: 9789491657207
Luxe editie Uitverkocht
Aantal pagina's: 48
Uitvoering: hardcover met blauwe linnen rug verpakt in een luxueuze doos met 2 gesigneerde kleurenprenten
Oplage: 50 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 55.00 euro
ISBN: 9789491657214