Duivels ondeugend

Greyline Artistique

Duivels ondeugend

Verschijningsdatum: augustus 2005
Genre: Artistiek

Greyline artistique is een nieuwe reeks die in het verlengde ligt van de reeds bestaande Greyline-collectie. Zo wordt in beide reeksen het werk van stripauteurs op een eerder artistieke manier benaderd, maar staat in Greyline artistique niet langer het stripverhaal, maar wel de stripauteur zelf centraal.

In tegenstelling tot alles wat we tot nu toe gedaan hebben, zullen in Greyline artistique geen stripverhalen verschijnen, maar eerder kunstzinnig geïnspireerde boeken, waarin tekeningen, schetsen, illustraties en schilderijen van een stripauteur worden opgenomen.

De eerste auteur die aan beurt komt, is niemand minder dan tekenvirtuoos Jan Bosschaert. Deze Antwerpse duivel-doet-al heeft in de loop van zijn carrière niet alleen stripverhalen getekend, maar eveneens talrijke illustraties en schilderijen voor magazines, boeken en exposities… om nog maar te zwijgen van andere potloodtekeningen en schetsen.

Met Greyline artistique proberen we een zo representatief mogelijk beeld weer te geven van Bosschaerts realisaties, geïllustreerd aan de hand van bekend en minder bekend werk. Het is vooral onze bedoeling de lezer onder te dompelen in Bosschaerts imaginaire wereld van engelen, duivels en andere fijne personages en hem mee te laten genieten van zijn onnavolgbare tekentalent.

Dit eerste boek uit de Greyline artistique-reeks is zonder meer een echte aanrader dat niet mag ontbreken in de collectie van iedere rechtgeaarde Bosschaert-, strip- of kunstliefhebber. Met maar liefst 120 pagina’s kijk- en leesplezier, gekartonneerd en voorzien van 24 kleurenpagina’s, is Greyline artistique zowel naar inhoud als naar vorm een ware streling voor het oog.

Gewone editie Uitverkocht
Aantal pagina's: 120
Prijs: 45.00 euro
ISBN: 9789076926339
Luxe editie Uitverkocht
Aantal pagina's: 120
Prijs: 135.00 euro
ISBN: 9789076926346