Wie heeft Jack London vermoord?

Archie Cash

Wie heeft Jack London vermoord?

Collectie: Arcadia archief
Verschijningsdatum: maart 2020
Genre: Avontuur

‘Never say never again’ betekende midden jaren tachtig een (eenmalige) terugkeer van Sean Connery naar het grote scherm als James Bond. Niemand had ooit gedacht dat de Schotse acteur zich nogmaals de rol zou aanmeten van de charismatische womanizer en superspion. Wat moet dan gezegd van de op Charles Bronson geïnspireerde Archie Cash, van wie tussen 1973 en 1988 vijftien strips verschenen bij uitgeverij Dupuis. Met ‘Curare’ leek er een definitief einde te komen aan de exotische avonturen van de spierbalrollende actieheld, maar dat was dan zonder striptekenaar Malik gerekend. Na ettelijke albums van de kleine liefdesgod Cupido, vond de auteur met Aziatische roots de tijd gekomen om zijn wenkbrauwfronsende krachtpatser nieuw leven in te blazen met een nieuw en spannend avontuur.

In ‘Wie heeft Jack London vermoord?’ gaat Archie Cash op zoek naar Jack London, een tweederangsschrijver, die er meerdere namen op na houdt, en die meer weet over de boot van onze gespierde held die hem in het midden van de Amazone ontstolen werd. Dat de zoektocht van Cash niet over rozen zal gaan, wordt hem al snel duidelijk als er duistere figuren hem het leven zuur maken.

‘Wie heeft Jack London vermoord?’ is niet alleen het resultaat van het creatieve talent van tekenaar Malik, maar eveneens van Jean-Marie Brouyère (1943-2009), geestelijke vader van de stripreeks ‘Archie Cash’, en eveneens scenarist van avonturen van ‘Zakkenloper en Blasius’ (Hislaire), ‘De blauwe sperwer’ (Sirius) en ‘Tommy Banco’ (Eddy Paape).

 

Gewone editie
Aantal pagina's: 48
Uitvoering: hardcover met linnen rug
Oplage: 500 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 26.95 euro
ISBN: 978-94-916-5758-0 (gewone editie)
Luxe editie
Aantal pagina's: 48
Uitvoering: hardcover met blauwe linnen rug verpakt in een luxueuze doos met 2 gesigneerde kleurenprenten
Oplage: 50 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 55.00 euro
ISBN: 978-94-916-5759-7 (luxe-editie)