Corona Blues

G.Raf Zerk

Corona Blues

Collectie: Arcadia archief
Verschijningsdatum: mei 2022
Genre: Humor

Net zoals iedereen werd Marc Hardy de voorbije twee jaar dagelijks geconfronteerd met de nieuwsgeving, opnievorming en gevolgen van het corona-virus op onze samenleving, op zichzelf en zijn geliefden. Net zoals iedereen, probeerde hij dit maatschappelijk drama op zijn eigen manier een plaats te geven, een poging om als het ware covid uit te drijven… En hoe kan een auteur, een striptekenaar, dit beter doen door zijn gevoelens en gedachten hierover op papier neer te zetten; en meer zelfs, door deze tekeningen drie maanden lang op zijn facebookpagina te delen met zijn volgers. Corona blues is dus niet zo maar een album van G. Raf Zerk, het is zowel een impressie over drie maanden uit de pandemie, als een avontuur van Facebook-vriendschappen.

In dit atypische G. Raf Zerk-album, moet de grafelver met de bruine pet en het grote reukorgaan de hoofdrol delen met de twijfelachtige covid-19, die als een rode draad doorheen het album loopt, of eerder sluipt. 64 pagina’s lang vinden we G. Raf Zerk terug in zijn vertrouwde habitat, het kerkhof, waar zowel levenden als doden elkaar kruisen en waar de dood als de dood blijkt te zijn voor de covid-19…

Marc Hardy is al meer dan twintig jaar een van de vaste waarden bij vzw Arcadia. Het begon in 2000 met ‘Gordh’, het eerste deel uit de reeks ‘Arkel’, rond de lotgevallen van de gelijknamige leidsengel. In 2013 mochten we met ‘Youkaïdi’ kennismaken met ‘De Libellenpatroelje’, en in 2022 verwelkomen we de sympathieke grafdelver, G. Raf Zerk, zonder meer de meest succesvolle serie van de Luikse auteur, die een groot deel van zijn carrière samenwerkte met de inmiddels betreurde Raoul Cauvin (De blauwbloezen, Cupido, Agent 212, …)

Gewone editie
Aantal pagina's: 64
Uitvoering: hardcover met linnen rug
Oplage: 450 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 26.95 euro
ISBN: 9789491657825
Luxe editie Uitverkocht
Aantal pagina's: 64
Uitvoering: hardcover met blauwe linnen rug verpakt in een luxueuze doos met 2 gesigneerde kleurenprenten
Oplage: 50 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 55.00 euro
ISBN: 9789491657832