De wraak van Kamerah

Zapman

De wraak van Kamerah

Collectie: Kleine reeks
Verschijningsdatum: juni 2001
Genre: Humor

‘Space... The final frontier... Kapitein Krik en zijn crew worden geteisterd door een ernstige vorm van B.V.-itis, het Bekende Vlamingensyndroom’. Alle schermen van de Enterprice worden verstoord door Vlaamse televisieprogramma's die het leven aan boord van de vliegende föhn grondig in de war sturen. De enige die de trekkers uit de nood lijkt te kunnen helpen, is Zapman, een superwezen dat sneller zapt dan zijn schaduw…

De lezer krijgt in dit verhaal een aaneenschakeling van absurde Vlaamse showbizz-nonsens voorgeschoteld. Erik Goossens, Clouseau, Endemol tot zelfs Lisa Del Bo met haar toenmalig Eurovisiesongfestival-lied ‘Liefde is een kaartspel’ worden op een onnavolgbare wijze geïntegreerd in een verhaal dat barst van de humor en op mediafiguren gebaseerde spitsvondigheden.

Alhoewel de belevenissen van Zapman reeds enkele jaren verschijnen in TeVe-Blad, is De wraak van Kamerah tot nu toe het enige volledige verhaal dat Jan Bosschaert maakte van de zapper-met-superman-allures.

Enerzijds is De wraak van Kamerah een Geverniste Vernepelingskes avant la lettre; anderzijds is het een knotsgekke queeste naar de mediageile Kamerah, de schrik van de melkweg.

Gewone editie
Aantal pagina's: 60
Prijs: 11.95 euro
ISBN: 9789076926032
Luxe editie Uitverkocht
Aantal pagina's: 60
Prijs: 55.00 euro
ISBN: 9789076926049