PUG

PUG

Pug, alias Peter Van Gucht, werd in 1964 geboren. Hij volgde een opleiding animatiefilm aan het RITCS. Afstuderen deed Pug in 1986. Een carrière als scenarist, copywriter, cartoonist en stemacteur nam in 1990 vorm aan toen hij zelfstandige werd. 

Als scenarist werkte Pug ondermeer voor VT4 (Chris van den Durpel), VTM (Jacques Vermeire & Gaston Berghmans) maar ook voor de VRT. Voor Studio 100 schrijft hij mee aan series als Samson en Gert, Wizzy en Woppy, Kabouter Plop en Big en Betsy. 

Pug vertaalde daarnaast Disney’s ‘Kuzco’ en leverde als stripauteur bijdragen voor ondermeer Biebel, ZAPMAN, Zwik & Zwak en ‘Rafke de Raaf’. Ook heel wat stripreeksen van Studio 100 zijn een Pug-produkt.

TV-Ekspres, TeVe-Blad en verschillende regionale en gespecialiseerde tijdschriften haalden hem binnen als cartoonist. 

Stemmenwerk leverde Pug voor ‘The Power Rangers’ en Disney (ondermeer ‘Dinosaur’ & ‘Atlantis’) en ook commercials inspreken is een kolfje naar zijn hand. Bovendien speelde hij enkele cameo-rolletjes in bekende Vlaamse televisiereeksen als Wittekerke en Flikken. Veelzijdigheid troef dus. Een eigenschap die Pug ook in het Arcadia-produkt ZAPMAN ten volle weet aan te wenden.