Spoken en marmelade

De Rochesters

Spoken en marmelade

Collectie: Arcadia archief
Verschijningsdatum: februari 2022
Genre: Avontuur

Ashley McGregor's ontgroening loopt helemaal verkeerd af. Hij wordt aangeduid om marmelade aan de schoolgeest te bezorgen, maar hij weet niet dat zijn vriendjes een vuile truc met hem uithalen. De geest vindt de marmelade maar niks, ontsteekt in een blinde woede bij het horen van de naam van de schooljongen en laat hem daarna koudweg verdwijnen ... De bitterheid van de geest tegen de familie McGregor gaat terug tot een groot onrecht dat de man lang geleden ertoe dreef zichzelf op te hangen. Sindsdien is zijn geest, ‘het spook’, hen blijven achtervolgen, zelfs de mooie Elza verdwijnt. Het duurt dan ook niet lang, voordat Jack Lord, toevallig ook Elza's ex, bij dit zaakje betrokken raakt. In Schotland blijken de nodige antwoorden te vinden te zijn op deze ongebruikelijke maar bijzondere spannende combinatie van 'spoken en marmelade'!

De Rochesters is een reeks die in het Nederlands maar 3 albums lang het licht zag, eerst bij Casterman, daarna verscheen nog een album bij Dupuis. Doodzonde, want erg aansprekende elementen als de elegante graphics in klare lijn-stijl van Hergé en E.P. Jacobs, een keurig decor, voortreffelijke dialogen, voice-overs en typische Britse karakters maken van deze stripreeks een festijn voor elke stripliefhebber.

Meesterverteller Jean Dufaux zet de schaakstukken op gepaste tijd op het bord terwijl tekenaar Philippe Wurm met zijn warme en herkenbare tekenstijl het verhaal naar een visueel hoogtepunt drijft. Arcadia herneemt met dit 4de deel uit de Rochesters-saga een reeks die een nieuw publiek zeker zal bekoren! Er blijven bovendien nog 2 albums te vertalen uit het Frans ... een kolfje naar onze kundige striphand!

Gewone editie
Aantal pagina's: 52 (KLEUR!)
Uitvoering: hardcover met linnen rug
Oplage: 450 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 26.95 euro
ISBN: 9789491657788
Luxe editie
Aantal pagina's: 52 (KLEUR!)
Uitvoering: hardcover met blauwe linnen rug verpakt in een luxueuze doos met 2 gesigneerde kleurenprenten
Oplage: 50 ex. genummerd & gesigneerd
Prijs: 55.00 euro
ISBN: 9789491657795