André Geerts

André Geerts

André Geerts wordt op 18 december 1955 geboren. Zoals vele andere Belgische tekenaars van zijn generatie loopt Geerts als tiener school aan het St. Lucasinstituut te Brussel. In 1974 publiceert hij zijn eerste pagina in le Soir Jeunesse. Vanaf 1976 maakt hij voor Spirou la Petite Chronique vénusienne. In 1980 krijgt hij de prijs Saint Michel voor de humor. In 1981 verschijnt zijn eerste album, Gens de la lune, bij Editions Crocodile.

Datzelfde jaar begint hij voor Spirou/Robbedoes aan Commissaire Martin, maar zal uiteindelijk moeten kiezen voor illustratiewerk en cartoons. (Later gepubliceerd als Ondankbare wereld) 
Jojo, de bekendste reeks van Geerts, over de lotgevallen van een kleine bengel, ziet het daglicht in 1983. 

Als illustrator werkt Geerts ook nog mee voor tijdschriften als Bonnes Soirées, Tremplin en Schtroumpf. Op scenario van Pierre Le Gall tekent hij in 1990 Jabert contre l’Adversité, een eerder realistische strip. In samenwerking met Salma maakt hij Mademoiselle Louise, of de avonturen van een arm rijk meisje.

In 1997 verschijnt bij Dupuis in de reeks Vrolijke vlucht een bundeling van illustraties en cartoons onder de naam van Ondankbare Wereld.

Nog geen jaar later ligt De glimlach in de stripwinkels, een onuitgegeven verhaal met de jonge Commissaris Martens in de hoofdrol.

In 2010 overlijdt André Geerts op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.