Krings

Jean-Marc Krings zag in Anderlecht het levenslicht, in februari 1965. Hij studeert aan de Brusselse academie voor schone kunsten en in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Krings debuteert in de stripwereld als assistent van Dupa en hij werkt mee aan diverse albums van "Dommel" en "Nicky" en van Walli's "Ton en Tinneke" en "Chlorophyl". Hij werkt ook voor het Saint-Luc-ziekenhuis waar hij de medische artikels in het ziekenhuistijdschrift illustreert.

In 2004 vertrouwt Vent d'Ouest hem de illustraties toe voor "Le guide junior des filles" met scenaristen Jacky Goupil en Sylvia Douillet aan zijn zijde.

Krings werkt in 2004 ook aan de komische reeks "Inquisitor" (scenario van Pierre Veys) die in "Lanfeust Mag" verschijnt.

Eind 2005 geeft Fabrice Tarrin de fakkel door aan Jean-Marc Krings. Hij tekent zo voortaan "Violine".

In “Waw”, een samenwerking met Zidrou, toont Krings oog en kunde voor snelle auto’s en adembenemend mooie vrouwen. Ook in “Agence Quanta” (2014) vinden we deze elementen geregeld terug.

Kort daarna laat Krings, opnieuw op scenario van Zidrou, de wedergeboorte van “De Sliert” optekenen. De grote terugkeer van “De Sliert” duurt 2 albums lang en krijgt ook in het Nederlands een vervolg, met dank aan vzw Arcadia. In 2016 rolt “Terug van weggeweest” van de drukpers en in oktober 2017 vinden we “De Sliert in Japan”.

Krings zet in 2016 de story van Jacky Ickx op papier en maakt daarna zijn opwachting in de top van de verkooplijsten in Vlaanderen met een blonde schone. Fanny K, dé dochter van de populaire Vlaamse stripheld Kiekeboe, debuteert zo begin april 2017 en kent een vliegende start. Krings laat in het eerste album “Moordgriet” sterke staaltjes van zijn kunnen zien.