Christian Denayer

Christian Denayer

Christian Denayer wordt op 28 september 1945 geboren te Ixelles.

Al op vroege leeftijd is hij gepassioneerd door auto's en andere voertuigen. Door een ietwat gelukkig toeval wordt hij in 1962 assistent van Jean Graton en neemt zo de decors en wagens van "Michel Vaillant" voor zijn rekening.

In 1966 ontmoet hij Tibet. Die stelt hem voor om de reeks "Rik Ringers" eveens van de nodige decors te voorzien. Het is vooral dankzij Tibet dat Denayer de kneepjes van het vak zal leren. Via Tibet komt hij in contact met André-Paul Duchateau. De reeksen Yalek (1969), Alain Chevalier (1970) en de Brokkenmakers (1975) zijn het resultaat van hun innige samenwerking.

Op scenario van Franz maakt Denayer in 1986 de serie "Gord". Het vierde en voorlopig laatste deel van deze serie neemt Denayer helemaal alleen voor zijn rekening. Ook voor "High School Generation", een reeks over studenten en hun dagelijkse beslommeringen, verzorgt hij zowel het tekenwerk als het scenario.

Christian Denayer berwerkte verder, op scenario van Loup Durand en André-Paul Duchâteau, 2 delen van een novelle van Michaël Borga tot een stripverhaal: "TNT", bij Lefrancq Editeur.
Vanaf 2000 werkt hij samen met topscenarist Jean Van Hamme aan de serie "Wayne Shelton" (Dargaud). Thierry Cailleteau neemt voor enkele albums tussen de fakkel over, waarna Van Hamme.de scenario's terug voor zijn rekening neemt.