René Follet wordt geboren op 10 april 1931 in Brussel. Op 14-jarige leeftijd tekent hij reeds chromo’s voor het album ‘L’Ile au trésor’, uitgegeven door Aiglon. Zonder enige schoolse tekenopleiding ontplooit Follet zijn talent aan de tekentafel. Een inspanning die door hard labeur resulteert in artistiek hoogstaande illustraties en meeslepende stripverhalen.
René Follet, eerlijk en veelzijdig kunstenaar, is de tekenaar van ondermeer ‘S.O.S. Jan van Gent’, ‘Steven Severijn’, ‘Daddy’, ‘Edmund Bell’, ‘Ikar’ en zoveel andere strips. Follet debuteerde als striptekenaar in scoutstijdschriften. In de scoutsbeweging ontmoette hij zo Pierre Joubert en Michel Tacq, alias Mitacq. Samen met hem stond Follet in voor enkele avonturen van ‘Joris Jasper’, alias ‘Jacques Le Gall’ en ‘Stany Derval’. Follet tekende daarnaast twee kalenders, ‘Reflets d’histoire sur la loi scoute en La vie de Lord Baden-Powell’, voor de Fédération des scouts catholiques. Een kunststukje vol prachtige tekeningen.
René Follet voelt zich naast het tekenen ook erg aangetrokken tot het illustreren. De ontwikkeling die hij achter de rug heeft is dan ook beslist boeiend te noemen. Na een korte aanloop met debuterende tekeningen voor ‘O.K.-magazine hebdomadaire’ is er de lange reeks tussen 1949 en 1955 van boek-en tijdschriftillustraties. De humoristische toets en het eigen karakter van het tekenwerk vallen daarbij telkens op.
Tussen 1956 en 1960 zijn er de talrijke illustraties voor schoolboeken van ‘Hachette’ en vooral de mooie illustraties voor ‘Caravane’. Follet tekent verder op de ingeslagen weg en levert zo tussen 1961 en 1971 prachtig illustratiewerk voor de reeksen ‘Les albums de la terre promise’, ‘Tous frères’ en ‘Terre entière’. Illustraties voor de publicaties van ondermeer ‘Editions de Chiré’ en ‘Claude Lefrancq’ volgen. Follet is zonder meer een erg veelzijdig tekenaar én kunstenaar. Meer dan 50 jaar na zijn debuut verrast hij nog steeds. Getuige daarvan is ‘Terreur’, een recente samenwerking met A.-P. Duchateau. Vzw Arcadia voert op haar beurt in maart 2003, met de Nederlandse uitgave van ‘De Ilias – Eerste deel’, een zoveelste bewijs aan van Follet’s ongeëvenaarde tekentalent.