Edouard Aidans

Edouard Aidans werd op 30 augustus 1930 te Andenne (België) geboren. Hij is één van de groten van de klassieke strip, een reputatie waaraan hij de afgelopen 50 jaar intensief heeft gewerkt.
In 1960 debuteerde Aidans in Kuifje met ‘Bob Binn’, getekende in een humoristische stijl. Doorbreken deed Aidans in 1961, met de avonturen van de oermens ‘Toenga’. Een stripheld die tot het begin van de jaren ‘90 de lezers van het weekblad Kuifje op regelmatige tijdstippen kon bekoren.

Naast ‘Toenga’ realiseerde Aidans tevens de avonturen van ‘de familie Kleester’, eerst naar een scenario van Jacques Acar en daarna door Yves Duval, en ‘De Panters’, met niemand minder dan Greg als scenarist, voor het weekblad Kuifje.Net zoals Malik werkte Aidans in de jaren ‘80 mee aan het weekblad Wham, waarvoor hij de serie ‘Tony Stark’ ontwierp.

Bij uitgeverij Dargaud verschenen 3 albums van ‘Andreas de Florentijn’ en in 1992 zorgde Aidans tevens voor een korte revival van ‘Bernard Prince’ (uitgeverij Blanco). 

Onder het pseudoniem Hardan heeft hij zijn steentje bijgedragen aan de ‘Rooie oortjes’-hype.

‘De laatste oever’, Toenga’s meest recente avontuur, verscheen in 2004 in het Frans (‘Le dernier rivage’). Arcadia laat de Nederlandstalige striplezer echter niet in de kou staan en zo staat Toenga in 2007, en dat 10 jaar na ‘De dood van de reus’, opnieuw in de schijnwerpers.